Lajme

Partia ekstremiste gjermane AfD përjashtihet nga grupi i Parlamentit Evropian

Të gjithë anëtarët e partisë së ekstremit të djathtë ”Alternativa për Gjermaninë” janë përjashtuar nga grupimi politik i djathtë ”Identiteti dhe Demokracia” (ID) në Parlamentin Evropian, deklaruan disa nëpunës.

Marco Zanni, kreu i grupit ID, bëri një kërkesë për të përjashtuar nëntë anëtarët e AfD-së pas titujve negativë për partinë në javët e fundit, përfshirë kandidatin kryesor të AfD-së në zgjedhjet evropiane të qershorit, Maximilian Krah.

”Vendimi vjen pas një serie incidentesh që përfshijnë Maximilian Krah dhe, si rrjedhojë, delegacionin gjerman të grupit dhe ndikimin e tyre në reputacionin e grupit”, thuhet në tekstin e mocionit të dëbimit të AfD.

Krah u kritikua ashpër nga opinioni publik pas komenteve të tij se jo të gjithë anëtarët e Schutzstaffel (SS) ishin kriminelë.

SS ishte një organizatë e madhe paraushtarake nën Adolf Hitlerin dhe Partinë Nacional-Socialiste.