Lajme

Pas aksidentit në Kroaci, policia paralajmëron kontrollim të autobusëve

Pas aksidentit tragjik që ndodhi në Kroaci, është shtuar vigjilenca tek kompanitë e transportit publik.

Njësia Rajonale e Komunikacionit Rrugor, i ftoi në një takim, kompanitë e transportit publik të udhëtarëve nga rajoni i Ferizajt.

Sipas njoftimit të Policisë, në këtë takim, është diskutuar situata e sigurisë në komunikacion, e cila është vlerësuar të jetë e mbingarkuar nga qarkullimi i automjeteve në rrugë.

Ndërkaq, është paraqitur nevoja urgjente që të merren masa, të nevojshme nga përgjegjësit e kompanive të transportit publik të udhëtarëve, me theks të veçantë, transportit ndërkombëtar për të shtuar kujdesin e tyre.

Gjatë këtij takimi janë dhënë rekomandime, që kompanitë  e transportit publik të udhëtarëve, të sigurohen se a kanë caktuar shoferë të autobusëve me përvojë, të sigurohen se këta shoferë janë në gjendje të mirë shëndetësore, bazuar edhe në certifikatat e tyre mjekësore, siç është përcaktuar me ligj.

Po ashtu, të sigurohen se a janë duke i respektuar të gjitha rregullat dhe ligjet e komunikacionit rrugor, edhe sa i përket kohëzgjatjes së drejtimit të autobusit dhe a janë prezent edhe ndihmës shoferët, gjatë transportit në linjat ndërkombëtare, si dhe masat të tjera mbi gjendjen teknike të këtyre automjeteve, është thënë në njoftim.

Palët në takim u dakorduan që të mbahet edhe një takim tjetër gjatë javës edhe me përfaqësues të institucioneve lokale dhe qendrore nga fusha e transportit, përcjell Albinfo.ch.

Sipas zyrtarëve të policisë, do të merren masat adekuate sipas ligjit të komunikacionit rrugor, krejt kjo me qëllim të parandalimit të aksidenteve në komunikacionin rrugor.

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI