Lajme

Pas ‘kërcënimit’, vaksinohen punëtorët e linjës ajrore “Swiss”

Pas paralajmërimit që punëtorët do të përballen me largimin nëse nuk vaksinohen, Swiss International Airlines thotë se shumica dërrmuese e ekuipazhit të tyre ajror tani e kanë bërë vaksinën.

Linja ajrore punëson rreth 10,000 pilotë, ekuipazh të kabinës dhe staf tokësor.

Ata që nuk janë vaksinuar janë në përqindje njëshifrore, thotë linja ajrore, përcjell albinfo.ch.

Mbajtësit e fundit do të kontaktohen pasi ata nuk do të jenë në gjendje të punojnë në operacionet e fluturimit nga dhjetori.

Linja ajrore thotë se do të ketë një periudhë mospagimi – ndërsa stafi nuk do të paguhet nga dhjetori nëse nuk janë të vaksinuar – statusi i tyre i punësimit do të pezullohet për 6 muaj – që do të thotë nëse ndryshojnë mendje, ata mund të rimarrin punën e tyre.