Bota

Për herë të parë pas tri dekadash, në Greqi votuan mbi 230 mijë emigrantë

Dje  Greqi janë mbajtur zgjedhjet për pushtetin lokal dhe ato europarlamentare. Kanë qenë plot 69.821 kandidatë listat zgjedhore, për cilat grekët kanë votuar, por gjithashtu votën e tyre e kanë hedhur kutitë e votimit përgjatë gjithë ditës edhe emigrantët shqiptarë, me shtetësi greke. 

 E veçanta e këtyre zgjedhjeve ka qenë se për herë parë janë renditur  një sfidë paprecedentë dhjetëra përfaqësues denjë komunitetit shqiptar jetojnë Greqi, përcjell albinfo.ch. 

Gazetari i Top Channel duke raportuar tha se këto zgjedhje kanë rëndësi për emigrantët shqiptarë, pasi kandidatët priten shpallen fitues zyrtarisht kanë premtuar politika sociale lehtësuese favor emigrantëve jetojnë prej vitesh shtetin helen.