Lajme

Për të 13-tin vit radhazi, Zvicra sërish vendi më inovativ në botë

Për të 13-tin vit radhazi, Zvicra zuri vendin e parë

Sipas një studimi të World Intellectual Property Organization, Zvicra është sërish vendi më inovativ në botë, shkruan albinfo.ch.

Ajo ka mbrojtur pozicionin e saj të lartë në krahasimin e vendit të inovacionit 2022 përpara Suedisë dhe SHBA-së.

Organizata e Kombeve të Bashkuara për Pronësinë Intelektuale (WIPO) njoftoi në Gjenevë se Zvicra ka mbrojtur pozicionin e saj të parë në Krahasimin e Vendeve Inovative 2022, përpara Suedisë dhe Shteteve të Bashkuara.

Vendet që performojnë veçanërisht mirë në aspektin e inovacionit përfshijnë Indinë, Indonezinë, Pakistanin, Uzbekistanin dhe Brazilin, tha WIPO.

Duhet theksuar se vendet evropiane janë ende më të përfaqësuara në mesin e 20 vendeve të para. “Ata nuk po humbasin rezistencën”, theksoi eksperti i WIPO, Sacha Wunsch-Vincent.

Megjithatë, WIPO beson se rënia e konsiderueshme e kapitalit të rrezikut të përdorur mund të ketë pasoja negative në fuqinë inovative të shumë vendeve.

Mund të jetë një imazh i teksti që thotë "+ Switzerland. THE SWISS GOOD NEWS OF THE WEEK For the 13th year in a row, Switzerland is the world's most innovative economy."