Lajme

Përforcuesit e dytë: jo para vjeshtës në Zvicër

Zyra Federale e Shëndetit Publik (BAG) njoftoi të martën se vaksinat e dyta përforcuese për popullatën e përgjithshme do të jenë të disponueshme në vjeshtë, “kur rreziku për individët dhe barra për sistemin e kujdesit shëndetësor do të jetë më e madhe”, njofton albinfo.ch.

Tani për tani, ata me një sistem imunitar të dobësuar dhe njerëzit mbi 80 vjeç janë të vetmit që kualifikohen për vaksina falas.

Megjithatë, njerëzit që udhëtojnë në vendet ku kërkohet prova e imunizimit të përditësuar, por certifikatat e të cilëve Covid nuk janë më të vlefshme, mund të marrin dozën e katërt, por sipas kërkesës duhet të paguajnë për vaksinën.