Lajme

Zvicër: Më shumë të drejta për prindërit e fëmijëve të sëmurë

Prindërit e fëmijëve të sëmurë rëndë tani do të kompensohen për humbjen e të ardhurave nëse duhet të marrin pushim nga puna për t’u kujdesur për fëmijën e tyre.

Qeveria thotë se rregullat e reja do të zbatohen nga korriku, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Prindërit mund të ndajnë kompensimin 14-javor, dhe ta shpërndajnë atë për 18 muaj. Ai do të përfshijë foshnjat nëse duhet të qëndrojnë në spital pas lindjes, por kjo nuk do të ndikojë në 8 javët që nënat tashmë kanë lënë punën pas lindjes së një fëmije.

Masa është pjesë e një programi të miratuar nga qeveria për të pajtuar nevojat e aktiviteteve profesionale me detyrimet familjare.