Lajme

Përse Halloween konsiderohet si festë “drithëruese”?

Halloween festohet çdo vit më 31 tetor duke përkujtuar Ditën e Shenjtorëve në vendet perëndimore si Mbretëria e Bashkuarm Irlanda, Skocia, Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe vende të ndryshme evropiane.

Kjo ditë cilësohet si festë drithëruese dhe festohet me shumë entuziazëm në mbarë botën.

Njerëzit vishen si fantazma, shtriga, zombie, personazhe të trilluara dhe organizojnë parada, festa dhe tubime.

Në vende të tilla si Britania e Madhe dhe Irlanda, ishte një besim i zakonshëm që qeniet e mbinatyrshme ose të vdekurit  mund të vizitonin Tokën në prag të Ditës së Shenjtorëve.