Kuriozitete

Pse ngurrojnë qytetarët zviceranë për të blerë vetura elektrike

Shoferët mbeten shumë skeptikë ndaj veturave elektrike. Një sondazh tregon se tre të katërtit nuk janë të interesuar të blejnë elektrike dhe preferojnë të qëndrojnë me benzinë ose naftë.

Vetëm 3% posedojnë një veturë elektrike dhe më pak se një e katërta thonë se kanë ndonjë plan për të blerë një të tillë, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch. 

Ankesat kundër veturave elektrike janë ndikimi mjedisor i baterive, çmimi, mungesa e stacioneve të mbushjes dhe diapazoni. 

Por sondazhi vërtet tregon ndryshim të theksuar të qëndrimit në të gjitha rajonet gjuhësore. Veturat më elektrike në rrugë janë në rajonet që flasin frëngjisht, folësit gjermanë janë më ngurruesit dhe në zonat që flasin italisht, ata janë më të prirurit për të blerë një të tillë. 35% thonë se blerja e tyre e ardhshme e makinës mund të jetë elektrike. 

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI