Autotech

Mbiemrin e vajzërisë së nënës suaj, të mos e shfaqni në Facebook

Një këshillë e popullarizuar nga njohësit e teknologjisë

Njëra ndër pyetjet më të shpeshta që paraqiten në faqet financiare në internet është: “Si është mbiemri i vajzërisë i nënës tuaj?” Kjo pyetje paraqitet pothuajse gjithmonë kur e harroni fjalëkalimin ose kur përpiqeni të hyni në një llogari nga ndonjë kompjuter i ri.

Mbiemrat e vajzërisë të nënave tona e zhbllokojnë një pjesë të madhe të të dhënave tona për identitetin. Për çdo vit, ata që i shfaqin këta mbiemra në Facebook ua lehtësojnë punën personave me qëllime të këqija që t’i gjejnë kodet tona.

Nëse jeni të detyruar që ta përdorni një përgjigje të sigurisë, të paktën duhet ta ndërtoni një të sigurt, thotë shefja e sektorit të sigurisë kibernetike të bankës PNC, Debbie Guild.

Një këshillë e popullarizuar nga njohësit e teknologjisë është që nëse në një faqe duhet t’i përgjigjeni pyetjes për mbiemrin e vajzërisë së nënës tuaj, thjesht shpikeni një fjalë, por mbajeni në mend atë.

Ka gjasa që mbiemri i vajzërisë i nënës suaj të mos jetë sekret dhe ndoshta dikush mund ta gjejë atë edhe në faqe të tjera, përpos në Facebook. Sigurisht, jo të gjitha nënat e shfaqin këtë mbiemër në këtë rrjet social. Por, nëse nëna juaj e bën një gjë të tillë, do të ishte mirë që të mos e shfaqni. Edhe nëse emri i saj shfaqet dikund, ju nuk duhet ta identifikoni atë si nënën tuaj, shkruan “HuffPost”.