Lajme

Ankesa për kushtet në Aeroportin e Gjenevës

Punëtorët e një kompanie të ngarkuar me trajtimin e bagazheve dhe sigurinë e pasagjerëve kanë denoncuar kushtet stresuese në Aeroportin e Gjenevës.

Katër punonjës të kujdestarisë kanë paraqitur një listë të gjatë të ankesave, duke përfshirë presionin, kohën e humbjes së pushimit, misionet e paarktuara, datat e imponuara të pushimeve, pushtimin e intimitetit, lehtësirat e papërshtatshme për banjë dhe pushimet pa pagesë, përcjell albinfo.ch.

Sindikata që i mbështet ata tha që siguria e aeroportit duhet të jetë përgjegjësi e shtetit.

Punonjësit thanë se janë të lodhur dhe kanë frikë se një ditë mund të ketë problem serioz.

“Nuk ka asnjë komunikim nga punëdhënësi ynë”, tha një punonjës, i cili dëshiron të mbetet anonim nga frika e hakmarrjeve, sipas agjencisë zvicerane të lajmeve Keystone-SDA.

Sindikata ka paralajmëruar rregullisht Zyrën e inspektimit të punës dhe marrëdhënieve të Kantonit të Gjenevës, por pa sukses, sipas të njëjtit burim, përcjell albinfo.ch.

Raporti i agjencisë së lajmeve thoshte se personi përgjegjës i Condodio në Gjenevë nuk ishte i disponueshëm për koment.

 

SSP është duke llogaritur në një projektligj të paraqitur në qershor nga parlamentari Christian Dandrès, një Social Demokrat, për të ndryshuar situatën.

Ky projektligj, i cili do të diskutohet në komitet, synon të ndalojë transferimin e detyrave të sigurisë në Aeroportin e Gjenevës.

Ajo u ngrit në vazhdën e kontratave të prokurimit publik të dhëna nga Aeroporti i Gjenevës në fushën e sigurisë.

Prokurori i Përgjithshëm i Zvicrës hapi procedurat për korrupsion pasiv dhe aktiv dhe menaxhim të padrejtë në maj. Kjo çoi në arrestimin e shefit të sigurisë në Aeroportin e Gjenevës, përcjell albinfo.ch.