Tematike

Qiratë e banesave në qytetet më të mëdha të Zvicrës

Çmimet i referohen qirasë mesatare bruto për një apartament me tre dhoma me sipërfaqe 70 metra katrorë

Shumica e qirave të apartamenteve në qytetet kryesore të Zvicrës janë rritur gjatë dy viteve të fundit.

Qiratë mesatare mujore të një apartamenti me tri dhoma me sipërfaqe prej 70 metrave sillen rreth 1,3700 franga dhe 3.760 franga, varësisht nga zona.

Në Bazel dhe në qytetin e Bernës, qiraja është rritur gjithashtu, por mbetet dukshëm më e ulët se në Cyrih dhe Gjenevë dhe rrallë tejkalon 2.000 franga për një apartament me tre dhoma. Në lagjet më të popullarizuara të të dy qyteteve, ajo arrin në një mesatare prej  1.130 frangave dhe 2.480 frang, përcjellë albinfo.ch