Lajme

Vazhdojnë të rriten rastet me Covid në Zvicër

Ndërsa autoritetet shëndetësore po ngecin me vënien e përforcuesve të dytë në dispozicion të publikut të gjerë, numri i rasteve të koronavirusit të njoftuar nga FOPH të martën në raportin e tij javor është rritur me 40 për qind në një hark kohor prej shtatë ditësh, njofton albinfo.ch.

Rreth 46,025 kontaminime të reja u zbuluan në javën midis 28 qershorit dhe 5 korrikut, nga 33,108 raste një javë më parë dhe 24,704 tre javë më parë.

Shkalla në rritje e vazhdueshme e infeksioneve është në përputhje me paralajmërimet e epidemiologëve për përhapjen e shpejtë të nënvarianteve shumë ngjitëse të Omicron-it.

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI