Lajme

Reagime të përziera për përfundimin e masave Covid në Zvicër

Përderisa shumica e grupeve të biznesit, partive politike dhe grupeve të interesit janë të kënaqur me heqjen e kufizimeve të Covid në Zvicër, disa janë të kujdesshëm për hapjen shumë shpejt, përcjell albinfo.ch

Pasi qeveria njoftoi dje përfundimin e pothuajse të gjitha masave mbrojtëse kundër koronavirusit, reagimet ishin kryesisht pozitive.

Economiesuisse, federata më e madhe e biznesit në vend, dhe dega zvicerane e shitjes me pakicë thanë se mbështesin përfundimin e mbajtjes së detyrueshme të maskave në hapësirat e brendshme, edhe nëse në raste të caktuara mund të ruhet nëse është e nevojshme. Unioni Zviceran i Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme (USAM) shkoi më tej, duke thënë se vendimi ishte një fitore për presionin e vazhdueshëm nga lobet e biznesit për të lehtësuar kufizimet.

Presidenti i Gastrosuisse, ndërkaq, që përfaqëson restorantet dhe hotelet zvicerane, tha se përderisa situata mbeti e vështirë, “ka gëzim të madh në sektor që është përsëri e mundur t’u shërbejmë të gjithë klientëve” – ​​pra edhe atyre që më parë ishin përjashtuar për shkak të mos posedimi i një certifikate të vlefshme Covid, përcjell tutje albinfo.ch


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI