Kuriozitete

Restoranti i parë shqiptar në Londër, që më 1908

Restoranti i parë shqiptar në Londër thuhet se është hapur në vitin 1908.

Në vitin 1908, dy vëllezër shqiptarë nga Gjakova, Antonie dhe Guliu Precha, hapën restorantin e parë shqiptar në Londër.

Më vonë, ata kishin tre restorante në Walbrook, Gresham Street dhe Great Tower Street, të quajtur Trepça.

Antonie dhe Guliu Precha shërbenin ushqime tradicionale shqiptare, si flija dhe pite.

Burimi: 

Restoranti i parë shqiptarë në Londër

A e dini se kur është hapur restoranti i parë shqiptarë në Londër?

Publiée par Global Albanian Gastronomy Festival sur Lundi 13 mai 2019