Lajme

Rezervimi i një hoteli në Booking.com kushton më shumë se sa rezervimi drejtpërdrejt

Kur bëni një rezervim në internet përmes një platforme rezervimi, ndoshta dëshironi të kurseni sa më shumë para, jo të paguani më shumë, përcjell albinfo.ch.

Transmetuesi publik RTS kontrolloi çmimet e 300 dhomave në Zvicër dhe zbuloi se është më e lirë – ndonjëherë deri tani – të rezervosh drejtpërdrejt në faqen e internetit të hotelit sesa përmes Booking.com, një nga platformat më të njohura të udhëtimit.

Për shembull, dy net pranë Lucernit kushtojnë 279 franga kur rezervohen në faqen e internetit të hotelit dhe 429 franga përmes Booking.com.

Në total, transmetuesi krahasoi çmimet e 287 dhomave në 70 hotele të shpërndara në gjithë Zvicrën, duke gjetur se rezervimi direkt është më pak i shtrenjtë.

https://www.rts.ch/info/suisse/13752306-reserver-son-hotel-sur-bookingcom-coute-jusqua-50-de-plus-en-suisse.html