Lajme

Rifillon mësimi plotësues në gjuhën shqipe në kantonin Ticino

Pas një ndërprejeje disavjeçare, rifilloi dje mësimi plotësues në gjuhën shqipe në kantonin, Ticino. Kjo u bë e mundur falë angazhimit të nënave shqiptare, të udhëhequra nga zonja Lindita Osmani (kryetare e shoqatës Swiss Albanian Women për kantonin Ticino), e cila ishte edhe vetë nxënëse e shkollës shqipe në të kaluarën, transmeton albinfo.ch.

Në ceremoninë e rihapjes së shkollës shqipe, të shtunën prindërit, bashkë me fëmijët e tyre iu drejtuan shkollës së qytetit Bellinzona, ku grupi i nënave shqiptare kishin bërë të gjitha përgatitjet e nevojshme për rifillimin e mësimit.

Osmani falënderoi nënat shqiptare për përkrahjen e dhënë për hapjen e shkollës shqipe dhe rikujtoi kohën kur ajo ishte nxënëse e shkollës shqipe. Një moment shumë domethënës ishte kur zonja Osmani ftoi ish-mësuesin e saj, zotin Hazbi Gubetini, të cilit i dorëzoi një mirënjohje për kontributin e tij të dhënë në të kaluarën.

Nga ana tjetër, mësuesi Gubetini theksoi se kjo ditë për te është e paharrueshme dhe shumë e rëndësishme për fëmijët tanë që po rriten në mërgim. U rikujtuan edhe mësuesit dhe aktivistët, të cilët e mbajtën gjallë shkollën shqipe në të kaluarën, siç ishin Nexhat Ibrahimi, Mustafë Kryeziu etj., kurse me një fjalë përshëndetëse të pranishmëve iu drejtua edhe kryetari i LAPSH për Zvicër, Nexhat Maloku, i cili i përgëzoi organizatorët dhe prindërit shqiptarë. Ai u uroi fëmijëve suksese në shkollën shqipe. Pas pjesës festive, mësuesja Melihate Durmishi i ftoi nxënësit për të filluar mësimin. Prindërit e pranishëm u zotuan për të përkrahur shkollën  shqipe dhe për të hapur edhe klasë të tjera në kanton.

Nga LAPSH «N. Frashëri» Zvicër/Albinfo.ch


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI