Koronavirusi: çast pas çasti

Rregullat e reja në Francë, çfarë duhet të kenë parasysh zviceranët

Mbetet një konfuzion në çfarë kushtesh njerëzit që jetojnë afër kufirit francez mund të kalojnë në Francë dhe pse.

Rregulla të rrepta të reja hynë në fuqi në Francë në fillim të kësaj jave në një përpjekje për të ulur shkallën e lartë të infeksionit në atë vend.

Një shtetrrethim nga ora 7 deri në orën 6 të mëngjesit është në vend dhe duhet të justifikohet për të udhëtuar më shumë se 10 km nga shtëpia.

Punëtorët ndërkufitarë janë të përjashtuar, por çfarë do të thotë kjo për banorët zviceranë?

Konsulli i përgjithshëm francez në Gjenevë i tha Tribune de Genève se testet e kovidit nuk janë të nevojshme për banorët zviceranë që jetojnë më pak se 30 km nga kufiri – por këshillohet të keni prova të adresës dhe të plotësoni një formular që justifikon udhëtimin tuaj.

Nëse jetoni brenda 30 km të kufirit, mund të bëni pazar në Francë, por kini kujdes që dyqanet jo-thelbësore tani janë të mbyllura, përcjell albinfo.ch.

Ju mund të shkoni te një mjek ose veteriner francez nëse është e nevojshme – por të kesh një shtëpi të dytë në Francë nuk është një arsye mjaft e mirë nëse nuk është brenda 30 km. Edhe nëse është, mund t’ju duhet të bindni rojet e kufirit që duhet të shkoni atje.

Por nuk është aq e qartë nëse doni të bëni thjesht një stërvitje në Francë. Konsulli i përgjithshëm rekomandon që të keni një vërtetim.

Mund të jetë më e sigurt të bëni vetëm ushtrime brenda Zvicrës.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI