Jeta në Gjermani

Rritet presioni kundër vendpushimeve të skijimit në Zvicër

Shpresat e vendpushimeve të skijimit në Zvicër për turistët e huaj gjatë pushimeve të Krishtlindjeve mund të prishen shpejt: Franca dhe Austria duan të parandalojnë qytetarët e tyre që të bëjnë ski jashtë, duke vendosur karantina të detyrueshme.

Kryeministri francez, Jean Castex, tha të mërkurën se qeveria e tij do të urdhërojë qytetarët në izolim për shtatë ditë pas pushimeve të skijimit jashtë vendit. Pikat e kontrollit do të vendosen në kufijtë me Zvicrën dhe Spanjën. Masa do të zbatohej nëse Zvicra dhe Spanja nuk mbyllin destinacionet e tyre sportive dimërore deri në janar, siç ka bërë Franca, tha ai, shkruan swissinfo.ch, përcjell albinfo.ch.

Castex tha se përfundimi që do të merret nga kjo është se njerëzit nuk duhet të shkojnë për skijim në Spanjë ose Zvicër. Udhëtarët ndërkufitarë nuk do të preken, shtoi ai.

Kryetari i Bashkisë Châtel, një vendpushim francez i skijimit në kufirin zviceran, është i pakënaqur me vendimin e qeverisë franceze për të mbyllur zonat e skijimit. Austria, si Zvicra, deri më tani ka refuzuar të mbyllë vendpushimet e saj të skijimit gjatë pushimeve. Sidoqoftë, duke vendosur një karantinë dhjetëditore për udhëtarët nga zonat me rrezik të lartë, Austria synon të kufizojë turizmin gjatë kësaj periudhe.

Gjermania e ka konsideruar Zvicrën si një zonë rreziku që nga 24 tetori. Prandaj, të kthyerit duhet të hyjnë në karantinë për dhjetë ditë.

Nga ana e tyre, vendpushimet e skijimit po vazhdojnë përpara me përgatitjet për sezonin e festave të fundvitit, pavarësisht presionit nga fqinjët e tyre për t’u mbyllur derisa të kalojë vala e fundit e koronavirusit, përcjell tutje albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI