Portrete të firmave

Rruga e sukseseve e Tahir Malokit

Nëse projekti arrihet të kryhet në kohën e paracaktuar, koston e projektuar dhe kualitetin e kërkuar, atëherë klientët janë të kënaqur

Për më shumë se dy dekada Tahir Maloki jeton në Zvicër. Shqiptari me prejardhje nga Ferizaj, i zhvendosur që në moshë të re në Zvicër ka shfrytëzuar mundësinë e dhënë të shkollimit duke arritur kështu titullin e menaxhuesit të ndërtimeve që mban aktualisht.

Për albinfo.ch. Maloki përshkruan rrugëtimin e tij jetësor që nga ajo kohë e deri te suksesi i tij.

“Si fëmijë tetë vjeçar, më 1995 kemi ardhur në Zvicër. Shkollimin këtu e kam nisur nga klasa e tretë, për të vazhduar pastaj me shkollën e mesme”, shprehet menaxheri i ndërtimeve.

Shkollimin e ka vazhduar edhe më tutje, në mënyrë që arrijë përgatitjet e duhura për profesionin që synonte. “Pas përfundimit të shkollës së mesme, kam vazhduar praktikën në një profesion të drurit e pastaj kam mbaruar shërbimin ushtarak në ushtrinë zvicerane”, tregon Maloki.

albinfo.ch

Megjithatë, rruga drejt suksesit ishte e gjatë e me sfida të tjera. “Me përfundimin e ushtrisë për disa vjet kam punuar e pastaj kam nisur studimet për tregti teknike”, thotë ai.

Përgjatë viteve Tahir Maloki ka ushtruar këtë profesion derisa, mori vendimin për të themeluar kompaninë e tij për menaxhim të ndërtimit. “Që prej vitit 2016 merrem me menaxhim të ndërtimeve”, tregon Maloku që menjëherë atë vit fitoi projektin e tij të parë. “Projekti i parë, si projekt-menaxher ka qenë projekti “GreenWater” në Stäfa të Cyrihut, dy objekte me pesë banesa banimi”.

Atij, sot e kësaj dite, profesioni i sjell të papritura e zhvillime që prekin jetën e qytetarëve.

“Kur merresh me patundshmëri dhe ndërtim, automatikisht duhet të trajtosh tema si politike dhe ekonomike për të gjithë botën. Lufta, pandemia dhe shumë zhvillime të tjera kanë ndikimin e tyre në çmimet dhe materialet e ndërtimeve. E të gjitha këto prekin edhe qytetarët pasi kjo ndikon edhe në interesin e hipotekave dhe kreditit ndërtimor” shprehet ndërtuesi shqiptar për albinfo.ch.

Tregu zviceran është i vështirë, por puna cilësore e Tahir Malokit është vërejtur qysh në fillim.

“Natyrisht që në fillim isha pak skeptik dhe i pasigurt. Mirëpo, shpejt e kam fituar besimin. Bashkëpunimi shumë i mirë dhe harmonia me investitorët apo partnerët është e rëndësishme. Prej meje kërkohen gjithmonë tri gjëra: koha, kostoja dhe kualiteti”. Nëse projekti arrihet të kryhet në kohën e paracaktuar, koston e projektuar dhe kualitetin e kërkuar, atëherë klientët janë të kënaqur”, sqaron tutje Maloku.

Në rrugëtimin e tij drejt suksesit patjetër që rol ka luajtur edhe komuniteti shqiptar në Zvicër.

Rritet numri i kompanive shqiptare

“Bashkëpunimi me shqiptarë ka qenë i mirëfilltë që prej fillimit të punës. Në vitet e fundit në industrinë e ndërtimit në Zvicër po ashtu është rritur numri i kompanive me pronarë shqiptarë dhe punëtorë shqiptarë. Edhe pse ligjet dhe kontratat me çdo kompani bëhen me ligjet e tregut dhe në bazë të SIA-s, bashkëpunimi me kompanitë shqiptare zhvillohet me lehtësi”, tregon Tahir Maloku për albinfo.ch.

albinfo.ch 

Zürich

Zürcherstrasse 133
8952 Schlieren

Zug

Bösch 80A
6331 Hünenberg

albinfo.ch
albinfo.ch
albonfo.ch