Lajme

Rusët në Zvicër përpiqen të heqin pasaportat e tyre

Ndërsa BE-ja tani po i ndalon bankat të merren me klientët rusë, dhe autoritetet zvicerane po ndjekin këto rregulla, shtetasit rusë në Zvicër “po përpiqen me dëshpërim të çlirohen nga vesi gjithnjë e më i ashpër i sanksioneve. Ata distancohen sa më shumë nga atdheu i tyre”, sipas një raporti në Tribune de Genève, përcjell albinfo.ch.

“Shumë rusë të pasur kanë pasaporta të shumta dhe tani kanë kërkuar që të mos regjistrohen më në bankë si rezidentë rusë, por të regjistrohen në një vendbanim tjetër [BE]”, tha për gazetën menaxheri i një institucioni të menaxhimit të pasurisë.

Bankat, megjithatë, mbeten “shumë të kujdesshme”.

“Secili prej këtyre transfertave të rezidencës shqyrtohet nga një komitet përputhshmërie. Njerëzit emrat e të cilëve janë në listën e sanksioneve nuk kanë asnjë shans për t’u kthyer paratë e tyre. Asnjë bankë nuk dëshiron të censurohet për shkeljen e sanksioneve”, thuhet në raport.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI