Kriza në Ukrainë

Rusia po përdor ushqimin si ‘armë’

Kancelari gjerman, Olaf Scholz dhe presidenti francez, Emmanuel Macron, kanë njoftuar të dy paketa të reja ndihme financiare për të mbështetur eksportet e grurit ukrainas, të cilat janë ndërprerë nga lufta.

Macron tha në një video-mesazh se vendet më vulnerabël nuk duhet të paguajnë çmimin e një lufte që nuk e donin.

Agence France-Presse raportoi gjithashtu se presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, u zotua se BE-ja do të vazhdojë të mbështesë Ukrainën, ndërsa akuzoi Rusinë për përdorimin e “ushqimit si armë”.