Lajme

“Ryanair” shkurton më pak vende pune, pas marrëveshjes për paga

Kompania ajrore “Ryanair” planifikon të shkurtojë në mënyrë të konsiderueshme më pak vende pune se 3,000, të vlerësuara fillimisht, pasi 97% e pilotëve dhe mbi 90% e ekuipazhit të kabinës nënshkruan për të paguar shkurtime dhe ndryshime të praktikës së punës, tha drejtori i saj i operacioneve të premten.

Linja ajrore më e madhe në Evropë paralajmëroi se do të duhet të shkurtojë një në pesë prej pilotëve të saj dhe ekuipazhit të kabinës, nëse ata nuk do të pranonin të paguanin shkurtime deri në 20%.

“Ne nuk e kemi përfunduar ende numrin, fillimisht kemi thënë se do të ketë 3,000 vende pune më pak, por ne kemi qenë në gjendje ta zvogëlojmë atë në mënyrë të konsiderueshme”, i tha Neal McMahon Reuters në një intervistë telefonike, përcjell albinfo.ch.