Lajme

Sa blejnë zviceranët online

Blerja në internet kursen kohë dhe mundësinë për të kursyer para

Në Zvicër, 15.6% e blerjeve bëhen online, pak mbi mesataren evropiane prej 15.5%, sipas një sondazhi nga kompania e dërgesave DPD. Megjithatë, kur bëhet fjalë për kthimin e artikujve, blerësit elektronikë zviceranë janë shumë më lart se mesatarja evropiane.

Artikujt më të zakonshëm që blihen online në Zvicër janë librat, veshjet dhe këpucët. 49% e librave, 61% e këpucëve dhe 68% e rrobave blihen online. Të gjitha këto përqindje ishin më të larta në Zvicër sesa mesatarja evropiane: libra (46 %), këpucë (50 %), rroba (58 %), shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Motivimet kryesore të përmendura për blerjet në internet ishin komoditeti dhe kursimi i parave. 72 % e e-blerësve zviceranë mendojnë se blerjet online kursejnë kohë, ndërsa 51 % mendojnë gjithashtu se kursejnë para.

Përveç kësaj, 63% e blerësve të rregullt elektronik mendojnë se blerja në internet është më pak stresuese sesa blerja në dyqan, përcjell tutje albinfo.ch.

Blerja në internet kursen kohë dhe mundësinë për të kursyer para. Por, nuk lejon që veshjet dhe këpucët të testohen për përshtatje, diçka që shitësit me pakicë në internet janë përpjekur ta zgjidhin me kthime falas.

Në Zvicër, 27% e blerësve të rregullt elektronikë të anketuar kthyen porosinë e tyre të fundit, krahasuar me mesataren evropiane prej 12%. Pse është e paqartë. Një hipotezë është se ajo nxitet nga mundësia e ofruar në Zvicër për të dërguar artikujt përpara pagesës, diçka e rrallë në gjithë botën, raportoi RTS.

Kompania Zalando është lideri i kthimit. 50% e të gjitha kthimeve në gjithë Evropën janë për kompaninë.

Megjithatë, muaji i mjaltit i kthimit falas duket se po përfundon. Disa shitës të mëdhenj në internet kanë filluar të paguajnë për kthimet. Dhe, Zalando tani ofron vetëm kthime falas për porositë që kushtojnë më shumë se 30 CHF.