Kosova

Sa do të paguhen ministrat dhe zëvendësministrat e Kurtit?

Pagat e tyre do të përgjysmohen

Pagat që do të marrë kryeministri dhe kabineti i tij, pas vendimit për shfuqizimin e vendimit të vitit 2017 nga Ramush Haradinaj, do të përgjysmohen.

Paga e kryeministrit para se Haradinaj të vendoste për dyfishim ka qenë rreth 1 500 euro, e që me vendimin e tij ishte rritur pagë bruto për 100 për qind, që i binte të merrte 2.950 euro në muaj.

Kurti me shfuqizimin e vendimit, në mbledhjen e sotme të Qeverisë, do të marrë pagë prej 1.500 eurosh.

Zëvendëskryeministrat e Haradinajt kishin marrë pagën mujore me rritje prej 2 mijë e 500 eurosh. Zëvendësministrat e Kurtit, 1,356.30 euro.

Ministrat me vendimin për rritje kishin marrë pagë 2 mijë euro, 15 ministrat e Kurtit tashti do të marrin pagë nga 1,270 euro.