Koronavirusi: çast pas çasti

Sa persona vuajnë në Zvicër nga pasojat e gjata të Covid-19

Deri në 300,000 njerëz në Zvicër mund të preken nga “Long Covid”, një gjendje ku simptomat e koronavirusit vazhdojnë për muaj dhe variojnë nga të lehta deri te paaftësia.

Rreth një e katërta e të gjithë njerëzve të infektuar me Covid-19 nuk janë shëruar plotësisht edhe pas gjashtë muajsh, sipas një studimi nga Universiteti i Cyrihut.

Rreth 7,500 raste të reja mund të shtohen çdo muaj, zbuloi studimi, përcjell albinfo.ch.

Vuajtësit formuan një organizatë të quajtur “Aleanca Long Covid” dhe po kërkojnë një strategji qeveritare se si të merren me këto pasoja afatgjata dhe më shumë hulumtime në forma specifike të terapisë.

Këshilli i Shteteve votoi pro këtij propozimi dhe Këshilli Federal tani do të ndjekë këtë çështje.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI