Autotech

Sa shpejt ngasin gjermanët veturat e tyre

Nuk ka kufij shpejtësie në disa pjesë të autostradave të Gjermanisë, kështu që ka një debat të madh publik nëse duhet të mbetet kështu edhe në të ardhmen. Për një mijë të anketuar, portali i shitjeve të veturave të përdorura Autoscout24 u përpoq të zbulonte se cilat janë zakonet e shoferëve gjermanë në pjesë të autostradave ku nuk ka kufizime, dhe përfundimet janë si më poshtë:

Mesatarisht, shumica e shoferëve ngasin veturat e tyre me shpjetësi194 km / orë para se të kuptojnë se është shumë për ta, domethënë që nuk mund ta ruajnë atë shpejtësi.

Çdo i treti voziste më shpejt se 220 km / orë, shkruan albinfo.ch.

Pesëmbëdhjetë për qind e shoferëve ngisnin 240 km-orë ose më shumë. Më shpesh bëhet fjalë për burra, një në katër burra pranoi se ata vozitnin më shpejt se 240 km / orë.

Në fakt është shpejtësi e madhe, dhe madje edhe më interesante sipas analizës është se përqindja e atyre që vozisin 130 km / orë ose më pak është vetëm pesë për qind.