Lajme

Sektori i turizmit zviceran raporton një sezon të suksesshëm dimëror

Falë fillimit të hershëm të kushteve të dimrit në nëntor dhe frekuencës së lartë gjatë periudhës festive, shumica e destinacioneve të anketuara e cilësuan atë si një sezon të suksesshëm.

Madje, në shumë vende ka tejkaluar sukseset e sezonit dimëror 2022/23, njoftoi të martën Turizmi Zviceran. Reshjet e hershme dhe të dendura të borës, duke filluar në nëntor, siguruan një mbulesë dëbore për të nisur sezonin. Madje ishte e bardhë në shumë zona të ulëta për një kohë të shkurtër.

Biznesi u ngadalësua për pak kohë në shumë vende për shkak të periudhave të motit të keq në shkurt dhe fillim të marsit, vazhdoi raporti. Në fund të sezonit, moti tipik i prillit në ultësira dhe reshjet në male bënë gjithashtu një fundjavë të përzier të Pashkëve. Në lartësi më të ulëta, periudhat e ngrohta nënkuptonin që aktivitetet jashtë pistes ishin shumë të njohura.

Sezoni i dimrit ushqehet tradicionalisht nga mysafirë vendas dhe evropianë, megjithëse sipas Turizmit Zviceran, numri i madh i udhëtarëve nga SHBA-ja ishte gjithashtu i jashtëzakonshëm, me Zvicrën një destinacion dimëror të preferuar për të rinjtë amerikanë në veçanti.

Gjetjet erdhën nga një studim i industrisë zvicerane të turizmit, në të cilin si vendpushimet e skive, ashtu edhe destinacionet urbane u pyetën për vlerësimin e sezonit të dimrit./Swissinfo