Lajme

SHBA: Paketa lehtësuese edhe për bizneset e komunitetit shqiptar

Do të ketë edhe paketa të tjera stimuluese për biznesin e vogël

Kryetar i Këshillit Koordinues të Diasporës dhe njëkohësisht këshilltar i Bashkisë së New York-ut, Mark Gjonaj, flet për situatën dhe vështirësitë e krijuara nga pandemia COVID-19 dhe për komunitetin shqiptaro-amerikan në New York. Ai shpreh ngushullimet e sinqerta për familjet e viktimave dhe lutet për pacientët e infektuar që po zhvillojnë betejën për jetën. Gjithashtu, si Kryetar i Komitetit për bizneset e vogla në bashki, z. Gjonaj tregon për ndikimin e krizës në bizneset e komunitetit shqiptar dhe mundësinë për të aplikuar për grante dhe kredi të ofruara nga qeveria federale, përcjell albinfo.ch.

Gjonajt gjithashtu tha se do të ketë edhe paketa të tjera stimuluese për biznesin e vogël, sepse kërkesat janë të shumta. Janë bizneset ato që po e ndjejnë më shumë këtë krizë.

“Ndihmat nuk po vijnë aq shpejt sa duhet. Qeveria është e ngadaltë dhe nevojat janë të ngutshme. Nuk po tregohemi aq të shpejtë sa duhet. Por, ne po mundohemi shumë. Edhe pse zyra ime është e mbyllur, telefonat e mi nuk pushojnë, ne u përgjigjemi pyetjeve dhe kërkesave të ndryshme të komunitetit, përfshirë edhe atë shqiptaro-amerikan. Ne duhet ta kalojmë këtë krizë së bashku. Qeveria po ben punën e saj dhe dyert tona janë të hapura për këdo që do ushqim dhe strehim”, u shpreh Mark Gjonaj për Zërin e Amerikës.

Gjithashtu, ai dha një mesazh për komunitetin shqiptaro-amerikan, ku i këshillon ata të qëndrojnë aty ku janë, të mos kërkojnë lëvizje dhe të dalin nga shtëpia vetëm për raste nevojash, sepse ky virus po bën shumë dëme.

Interviste me anetarin e Keshillit te Nju Jorkut, Mark Gjonaj

Interviste me anetarin e Keshillit te Nju Jorkut, Mark GjonajOriginally published at – https://www.zeriamerikes.com/a/mark-gjonaj/5364796.html

Publiée par VOA – Zëri i Amerikës sur Mercredi 8 avril 2020