Koronavirusi: çast pas çasti

Shifrat me Covid-19 këtë javë në Zvicër

14,856 raste të reja Covid-19 ishin në Zvicër, 3% më shumë se një javë më parë (14,451)

Mesatarja 7-ditore aktualisht është 2,122 raste të reja ditore nga 2,064 javën e kaluar.

Kishte 53 vdekje me Covid-19 këtë javë, nga 98 që ishin javën e kaluar, shkruajnë mediat zivicereane, përcjell albinfo.ch.

Deri në 16 Prill 2021, 8.5% e popullsisë së Zvicrës ishte vaksinuar plotësisht, nga 7.5% një javë më parë. Këtë javë, numri i dozave të administruara për 100 njerëz u rrit nga 19.6 në 22.8, duke e vendosur Zvicrën pak prapa BE-së (23.9 për 100), por shumë prapa MB (60.3) dhe SHBA (59.3). Më shumë se 50% e popullsisë së MB vlerësohet të ketë antitrupa, kryesisht nga vaksinimi.

Aktualisht, 28% e shtretërve spitalorë mbeten të disponueshëm në të gjithë Zvicrën nuk po vuan nga mungesa e kapacitetit spitalor. Deri më 16 Prill 2021 kishte 233 pacientë Covid-19 në kujdes intensive.

Në fund të kësaj jave, në 1.14 shkalla e riprodhimit të Zvicrës ishte përsëri në intervalin e rritjes. Vetëm 4 nga 26 kantonet e Zvicrës kishin numra të riprodhimit nën 1. Glarus (1.91), Schëytz (1.35) dhe Neuchâtel (1.21) kishin normat më të larta.

Numri i përgjithshëm i të vdekurve në Zvicër me Covid-19 tani ka arritur në 10,503.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI