Lajme

Shkollat, ‘në grevë’ në mbarë Austrinë

Grupet e studentëve në gjithë Austrinë kanë njoftuar planet për të ‘goditur’ mbi strategjinë e Covid në shkolla, njofton albinfo.ch.

Një grup prej më shumë se 100 përfaqësues studentësh i shkroi ministrit të Arsimit, Martin Polaschek, duke bërë thirrje për rritjen e masave të shëndetit mendor për studentët, rritjen e masave të sigurisë, duke përfshirë pastruesit e ajrit dhe për të bërë të mundur përjashtime për maturën, kualifikimin e shkollës së mesme të Austrisë.

Më 2021 dhe 2020 nuk ishte e detyrueshme të kryhej elementi i zakonshëm me gojë i provimit, por ai është rifutur për këtë vit – me Polaschek që tërhoqi kritika për të thënë se kjo mund të bëhej në disa situata edhe në spital.

Një grup i veçantë i quajtur “Veprim nga Studentët Kritikë” (AKS) gjithashtu ka bërë thirrje për ndryshime të ngjashme dhe që studentët të protestojnë përmes ‘grevës’.

Ndjekja e shkollës është zakonisht e detyrueshme me ligj në Austri dhe studentët mund të mungojnë vetëm me shënimin e mjekut ose me një formë tjetër leje, por në momentin që ajo është hequr për shkak të pandemisë. Kjo do të thotë se ‘grevat’ e sotme janë më shumë një protestë simbolike.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI