Kosova

Shoqëria civile në Kosovë, kundër termocentralit “Kosova e Re”

Shoqëria civile në Kosovë po kërkon nga Qeveria e Kosovës që urgjentisht të ndalojë çfarëdo procedure prokurimi dhe aktiviteti që shton kosto të projektit për ndërtimin e termocentralit “Kosova e Re”, deri në miratimin e garancisë në Kuvendin e Kosovës.

Balkan Green Foundation, Instituti për Politika Zhvillimore, Instituti GAP dhe Grupi për Studime Juridike dhe Politike thonë se këto shpenzime të ngutshme në një kohë kur i gjithë projekti kontravers është në udhëkryq, janë të panevojshme, të dëmshme, transmeton albinfo.ch.

 

“I bëjmë thirrje Qeverisë së Kosovës që të tërhiqet menjëherë nga kontrata për ndërtimin e termocentralit “Kosova e Re” dhe të mos shtojë barrën financiare të saj.

I bëjmë thirrje Kuvendit të Kosovës që duke shfrytëzuar mekanizmat e mbikëqyrjes parlamentare, të ndërmarrë masa për të ndaluar rritjen e kostove të implementimit të kontratës deri sa e njëjta të votohet në seancë plenare”, thuhet në reagimin e shoqërisë civile.