Lajme

‘Shpërthejnë’ çmimet e apartamenteve për pushime në Alpet zvicerane 

Apartamentet për pushime në destinacionet turistike po kthehen në një luks Kërkesa për shtëpi të dyta mbetet e lartë dhe çmimet vazhdojnë të rriten. Vendasit janë ata që e vuajnë.

Verbier ka kaluar St. Moritz

Qyteti në Lower Valais është destinacioni më i shtrenjtë turistik në Alpe për apartamente pushimi. Çmimi për metër katror është 21500 franga. Zermatt vijon në vendin e tretë. Këtë e tregon një studim i ri i pasurive të paluajtshme nga UBS.

Mesatarisht, çmimi për metër katror për shtëpitë e dyta në “segmentin e pasur” u rrit me katër për qind në tremujorin e parë të 2024 krahasuar me një vit më parë.

Destinacionet më të shtrenjta të pushimeve në rajonin e Alpeve

Çmimet në franga zvicerane për metër katror për apartamentet e pushimit në segmentin luksoz në tremujorin e parë të 2024. Verbier Që nga fundi i vitit 2019, çmimet për apartamentet e pushimeve në Alpet zvicerane janë rritur kumulativisht me pothuajse 30 për qind. Prandaj, çmimet janë 30 për qind më të larta se para pandemisë, transmeton albinfo.ch.

Shërbimi më i madh në Arosa

Çmimet për apartamentet për pushime në Alpet zvicerane u rritën më së shumti në Arosa, përkatësisht me gati 18 për qind. Eksperti i pasurive të paluajtshme të UBS Maciej Skoczek shpjegon zhvillimin e çmimeve duke thënë se komuna e Graubünden është lehtësisht e aksesueshme nga zonat e pasura ekonomike të Cyrihut dhe Zug.

Sipas UBS, Arosa regjistroi gjithashtu rritjen më të lartë të çmimeve nga të gjitha destinacionet e ekzaminuara në mesataren pesëvjeçare. Vendasit frikësohen për ekzistencën e tyre Personat që vuajnë nga kërkesa e madhe për apartamente pushimi janë banorët e zonave turistike, mes tyre edhe Arosa. Kjo çon në frikë për ekzistencën e tyre, thotë kryebashkiaku Yvonne Altmann.