Koronavirusi: çast pas çasti

Shpresë për Zvicrën: Rënia e rasteve dhe vdekjeve

Gjatë fundjavës, Zvicra shënoi mesatarisht 3,250 raste të reja të regjistruara ditore (9,751 gjatë 72 orëve). Kjo përfaqëson një rënie të ndjeshme nga kulmi ditor i 10,128 rasteve të raportuara më 5 nëntor 2020

Numri mesatar i lëvizjes 7-ditore të rasteve të reja në Zvicër është aktualisht më shumë se 40% nën kulmin rreth 2.5 javë më parë.

Në të njëjtën kohë spitalet e Zvicrës mbeten nën presion dhe shkalla e vdekjes mbetet e lartë. Më 23 nëntor 2020, ishin 3,726 pacientë të shtruar në spital, vetëm 9% më poshtë nga kulmi i 4,093 i regjistruar një javë më parë. Numrat e kujdesit intensiv mbetën përafërsisht të pandryshuar gjatë fundjavës – 533 u raportuan të hënën, 23 nëntor 2020 dhe ishin 534 të premten, përcjell albinfo.ch.

Gjatë 72 orëve të fundit u raportuan 213 vdekje të tjera. Të hënën e kaluar, u raportuan 198 vdekje. Mesatarja lëvizëse 7 ditore aktualisht është rreth 100 vdekje në ditë.

Që nga vera, 2,240 vdekje nga Covid-19 janë regjistruar në Zvicër, nga të cilat 2,057 janë raste të konfirmuara nga laboratori. Që nga fillimi i pandemisë 4,124 njerëz kanë vdekur, nga të cilët 3,788 u konfirmuan laboratorikisht.

Kantonet me normat më të larta të infeksionit janë të njëjtat si të Premten. Gjeneva (1,349), Vaud (1,250) dhe Fribourg (1,236) kanë norma 14-ditore të infektimit mbi pjesën tjetër të Zvicrës, e cila ka një normë prej 793. Shkalla në Cyrih është 617 për 100,000 – të gjitha të dhënat nga FOPH.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI