Lajme

SHSKUK: Po trajtohen 837 pacientë me Covid, 30 prej tyre, në gjendje të rëndë

Po ashtu, në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës janë të shtrirë 335 pacientë, 10 prej tyre në gjendje të rëndë

Nga Shërbimi Spitalor i Klinikës Universitare të Kosovës (SHSKUK) njoftohet se janë duke u trajtuar 837 pacientë nga coronavirusi.

Ndërsa në një njoftim në Facebook thuhet se, bazuar në raportin e datës 27 mars 2021, 700 raste janë të konfirmuara më Sars Cov 2 pozitiv.

Po ashtu, në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës janë të shtruar 335 pacientë, 10 prej tyre në gjendje të rëndë.

Në vazhdim, shifrat e plota të pacientëve nëpër spitale:

Në kuadër të Shërbimit Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës janë duke u trajtuar 837 pacientë  nga Sars- Cov-2.

700 janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë.

137 pacientë janë të dyshuar, në pritje të rezultateve.

30 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore

636 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë

Në QKUK janë të shtruar 335 pacientë

10 në gjendje të rënduar

276 të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë

287 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas klinikave

Klinika Infektive, 113 pacientë

Klinika Infektive II ( mjekësia sportive), 84 pacientë

Klinika Infektive III ( Interno), 23 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 88 pacientë

Mjekimi Intensiv -COVID, 14 pacientë

Klinika e Pediatrisë, 13 pacientë

Në spitalet e përgjithshme janë të shtruar 502 pacientë

20  në gjendje të rënduar shëndetësore

424 të konfirmuar pozitivë

349 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtruar sipas spitaleve të përgjithshme:

Spitali i Prizrenit, 123 pacientë

Spitali i Gjakovës, 88 pacientë

Spitali i Pejës, 111 pacientë

Spitali i Gjilanit, 66 pacientë

Spitali i Ferizajt, 59 pacientë

Spitali i Mitrovicës,33 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 22 pacientë


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI