Lajme

Shtyhet marrëveshja për punëtorët ndërkufitarë gjermanë në Zvicër

Marrëveshja e përfunduar më 11 qershor 2020 midis Bernës dhe Berlinit për të pezulluar pengesat për të punuar në shtëpi për udhëtarët ndërkufitarë nga Gjermania është zgjatur të paktën deri më 30 shtator dhe nuk mund të përfundojë para kësaj date, sipas Administratës Federale të Taksave (FTA), transmeton albinfo.ch.

Kjo marrëveshje është një masë e jashtëzakonshme dhe e kufizuar në kohë. Autoritetet gjermane dhe zvicerane duhet të konsultohen me njëri-tjetrin për të pezulluar ose zgjatur marrëveshjen, tha FTA.

Ata do të marrin një vendim të ri në përputhje me evolucionin e situatës shëndetësore në të dy vendet.

Artikulli i plote

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI