Lajme

Punonjësit shëndetësorë në Zvicër duan të vaksinohen me dozën e tretë

Ndërsa infermierët dhe punonjësit e tjerë të vijës së parë ishin ndër të parët që u vaksinuan në Zvicër në fillim të vitit 2021, ata tani duan të jenë të parët që marrin dozën e tretë.

“Për shkak se punonjësit shëndetësorë u vaksinuan në fillim të vitit, ata janë ndër ata të cilëve ulet imuniteti ndaj koronavirusit së pari”, sipas Roswitha Koch, kreu i Shoqatës Zvicerane të Infermierëve.

Duke qenë se ata janë në kontakt të rregullt me ​​pacientët me Covid dhe për këtë arsye në rrezik të shtuar të infektimit, shoqata pret që punonjësit mjekësorë të kenë akses të mirë në përforcuesit, sapo këto injeksione të bëhen të disponueshme.

Në Spitalin Universitar të Cyrihut infermierët dhe mjekët janë tashmë në krye të radhës. “Ashtu si me vaksinimet fillestare, ne do të bëjmë gjithçka që është në fuqinë tonë për të ofruar vaksina përforcuese për punonjësit sapo të miratohen”, tha zëdhënësi i spitalit, Claudio Jörg.

Agjencia rregullatore e barnave Swissmedic është në procesin e ekzaminimit të provave shkencore në lidhje me përforcuesit dhe qeveria ka treguar se këto injeksione mund të jenë gati për t’u administruar në fund të tetorit.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI