Lajme

Shumica e banorëve të Cyrihut duan të shpërngulen nga qyteti

Mungesa e banesave është një shqetësim i madh për popullatën e Cyrihut

Një anketim i 10,000 njerëzve nga portali Tsüri.ch tregon se mungesa e banesave është një shqetësim i madh për popullatën e Cyrihut, përcjell albinfo.ch.

Gjashtëdhjetë për qind e pjesëmarrësve supozojnë se nuk do të jenë në gjendje të gjejnë një apartament tjetër në Cyrih herën tjetër që do të shpërngulen dhe do të duhet të vendosen jashtë qytetit.

Dhe 92 për qind e të anketuarve janë të shqetësuar për rritjen e qirave; gjysma thanë se qiratë e tyre janë shumë të larta – mesatarisht, ata paguajnë rreth 650 franga më shumë në muaj.

Gjithashtu, sipas pjesëmarrësve të anketës, përgjegjësia për krizën e strehimit është e politikanëve, të cilët nuk kanë ndërmarrë asnjë masë efektive për të korrigjuar situatën.

Investitorët si bankat dhe fondet e pensioneve, të cilat zotërojnë shumë ndërtesa banimi, janë gjithashtu fajtorë, thanë të anketuarit ndërsa vazhdojnë të rrisin qiratë për të arritur fitime më të lart