Koronavirusi: çast pas çasti

Si po e përballojnë spitalet zvicerane luftën kundër koronavirusit

Punëtorët shëndetësorë në Spitalin Universitar të kantonit Fribourg po bëjnë çmos në mes të mungesës së përgjithshme të personelit, pajisjeve dhe zonave të sigurta

Fribourg është një kanton rural afër kryeqytetit zviceran Bern me mbi 300,000 banorë.

Rreth 15% e popullsisë është mbi 65 vjeç dhe për këtë arsye rrezikon shumë nëse infektohet me koronavirus, përcjell albinfo.ch.

Spitali kantonal aktualisht është duke u përpjekur për të rritur aftësinë për t’u marrë me një goditje të mundshme në pacientët e rinj Covid-19.

Misioni është rritja e numrit të shtretërve dhe rritja e numrit të njësive të kujdesit intensiv në katër. Repartet spitalore gjithashtu duhet të përshtaten për të minimizuar rrezikun e infeksionit, përcjell tutje albinfo.ch.

Përveç përgatitjes së zonave të sigurta, spitali duhet të ketë pajisje për burim, përfshirë ventilatorë. Një përparësi tjetër është trajnimi i stafit të spitalit se si të përdorin pajisjet.

Për të ndihmuar trainimin e stafit, spitali ka krijuar video shpjeguese për një larmi temash. Këto përfshijnë mësime mbi veshjen dhe heqjen e pajisjeve mbrojtëse për të shmangur ndotjen, si dhe procedurat e rrezikshme si intubacioni ku duhet të futet një tub frymëmarrjeje në rrugët ajrore të pacientit.

Stafi i spitalit gjithashtu ka pasur kohë të mësojë nga përvojat në Itali, si dhe në pjesë të tjera të Zvicrës. Mjekët rregullisht kontrollohen me spitalet e tjera për të shkëmbyer përvoja.