Lajme

S’ka bonuse për drejtuesit e Credit Suisse

Qeveria federale ka vendosur të pezullojë bonuset e menaxhmetit të Credit Suisse. Sipas Ligjit për Bankat, kjo nuk do të ndodhë dhe po ashtu është njoftuar se nuk do të lejohen pagesat e dividentës gjatë fazës së bashkimit me UBS, raporton Blick, përcjell albinfo.ch.

Këshilli Federal njoftoi se Departamenti Federal i Financave kishte pezulluar përkohësisht disa shpërblime të ndryshueshme për punonjësit e tij, duke lëshuar një urdhër për Credit Suisse. Baza për këtë është neni 10a i Aktit Bankar, sipas të cilit pagesa e shpërblimit të ndryshueshëm mund të ndalohet tërësisht ose pjesërisht nëse një banke me rëndësi sistematike i jepet ndihmë shtetërore direkte ose indirekte nga fondet federale, shkruan Blick, përcjell albinfo.ch.

Megjithatë, bonuest që janë kryer tashmë nuk do të preken. Këshilli Federal po përmbahet nga ndalimi retrospektiv i shpërblimit të ndryshueshëm që tashmë është premtuar dhe u paguar menjëherë punonjësve të CS për vitin financiar 2022. Është gjithashtu e rëndësishme që të parandalohen punonjësit që të goditen, të cilët nuk e kanë shkaktuar vetë krizën, raporton Blick, përcjell albinfo.ch.