Bota

Spanja do të ketë nevojë për 8-9 milionë të huaj

Kjo do të bëhej për të ruajtur popullsinë aktive në të njëjtin nivel

Ekonomia spanjolle do të ketë nevojë për miliona migrantë për të ruajtur nivelin e saj aktual dhe fqinjët duhet të jenë të përgatitur për të integruar masivisht popullsinë e mërguar, theksoi ministri spanjoll, i ngarkuar me migracionin.

“Spanja numëron aktualisht rreth 47 milionë banorë dhe ne do të kemi nevojë për tetë apo nëntë milionë persona për të ruajtur popullsinë aktive në të njëjtin nivel”, theksoi Jose Luis Escriva, ministër i Sigurisë Sociale gjatë forumit të OCDE-së mbi migracionin, transmeton ATSH.

“Ne do të kemi nevojë për miliona e miliona migrantë në vitet e arshme”, deklaroi ai përkrah disa ministrave të tjerë dhe zyrtarëve të lartë të organizatës, përcjell albinfo.ch.