Koronavirusi: çast pas çasti

Spitali i Gjenevës vuan nga mungesat e stafit

Spitali Universitar i Gjenevës po anulon operacionet dhe rishpërndan stafin pasi është goditur me një përqindje të paparë të mungesave.

Rreth 15% e stafit janë jashtë pune dhe shumë fajësojnë lodhjen. 

Shkalla normale e mungesave është 7%, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch. 

Drejtori mjekësor i spitalit, Arnaud Perrier, thotë se stafi është i lodhur për shkak të streseve të pandemisë, riorganizimeve të vazhdueshme në spital për t’u marrë me kërkesën dhe frikën e shëndetit të tyre. 

Përfaqësuesja e sindikatës në spital, Sophie Grandi, thotë se shumë staf janë gjithashtu të zemëruar me njerëzit që nuk vaksinohen dhe nuk shmangin maskat. 

Por ajo gjithashtu thotë se Covid nuk është arsyeja e vetme. Presioni është rritur edhe para pandemisë pasi sistemi mjekësor duhet të merret me plakjen e popullsisë dhe kushtet më komplekse si dhe shkurtimet e buxhetit. 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI