Lajme

“Spotify” do të shkurtojë 6% të fuqisë punëtore

Spotify (SPOT) tha të hënën se do të shkurtojë 6% të fuqisë punëtore për të reduktuar kostot, duke iu bashkuar kompanive të teknologjisë duke përfshirë Amazon (AMZN) dhe Microsoft (MSFT), në uljen e numrit të punonjësve, ndërsa ekonomia globale ngadalësohet, shkruan “CNN”, përcjell albinfo.ch.

Në një letër drejtuar punonjësve të postuar në faqen e internetit të kompanisë, CEO Daniel Ek mori përgjegjësinë e plotë për shkurtimet e vendeve të punës, të cilat ai i quajti “të vështira, por të nevojshme”.

“Ashtu si shumë liderë të tjerë, unë shpresoja të mbaja erërat e forta nga pandemia dhe besoja se biznesi ynë i gjerë global dhe rreziku më i ulët ndaj ndikimit të një ngadalësimi të reklamave do të na izolonin. Në pamje të pasme, unë isha shumë ambicioz për të investuar përpara rritjes së të ardhurave tona”, tha ai.

Biznesi i transmetimit të muzikës me seli në Stokholm kishte rreth 9,800 punonjës në mbarë botën që nga 30 shtatori, sipas një raporti të të ardhurave.

Aksioni i kompanisë, i cili është pothuajse përgjysmuar në vlerë gjatë 12 muajve të fundit, fitoi më shumë se 4% në tregtimin para tregut në Nju- Jork. Çmimi i aksioneve të Spotify është rritur 24% që nga fillimi i vitit, tregojnë të dhënat e Refinitiv, përcjell tutje albinfo.ch.