Koronavirusi: çast pas çasti

Statistikë globale: Mbi 1.5 milionë persona të infektuar me koronavirus

Duke iu referuar të dhënave nga ‘Worldometers’, deri më tani numri i të infektuarve me koronavirus në nivel global është mbi 1.5 milionë, ndërsa kanë vdekur 87.834 persona, shkruan Albinfo.ch

Shtetet që prijnë në rrafsh global me numrin e të prekurve janë:

1. Shtetet e Bashkuara të Amerikës me 446,205 të infektuar dhe 14,508 vdekje

2. Spanja me 146,824 raste të infektuar dhe 14,685 vdekje

3. Italia me 139,422 raste të infektuar dhe 17,669 vdekje

4. Franca me 112,950 raste të infekuar dhe 10,869 vdekje

5. Gjermania me 112,113 raste të infektuar dhe 2,208 vdekje.