Portrete të firmave

Stomatologu Rifat Osmani me shërbime 3D në ordinancën e tij në Zvicër

Mënyra e mjekimit të dhëmbëve që praktikon mjeku shqiptar me rrënjë nga Gostivari, konsiderohet revolucion në stomatologji

Jemi mësuar të lexojmë për ordinanca moderne të stomatologëve shqiptarë në Zvicër, por nuk kemi pasur deri më tani një që ka dixhitalizuar ordinancën me pajisjet më moderne të trajtimit të dhëmbëve, me metodat dixhitale 3D. Kjo mënyrë e mjekimit të dhëmbëve konsiderohet një revolucion në stomatologji, që ofron shërbime shumë herë më të lehta e më të sakta se ato konvencionale.

Rifat Osmani është njëri nga ata mjekë që me butësinë e të folurit dhe mënyrën e trajtimit, fiton shpejt besimin edhe të pacientëve që kanë frikë mjekimin e dhëmbëve. Në këtë pike, një armë e fortë e tij janë edhe pajisjet e fjalës së fundit të teknologjisë në stomatologji, ato të skenimit 3D.

Kështu, me dhjetëra fëmijë janë pacientë të rregullt të stomatologut Osmani. Shkolla e fshatit po ashtu dërgon të gjithë fëmijët për kontrolle mjekësore në ordinancën e mjekut Rifat Osmani.

Rifat Osmani

Para se të merrte ordinancën e tij para shtatë vjetësh, mjeku RIfat Osmani kishte punuar tre vjet në një klinikë të Wil-it të njohur si “Zahnarzt Zentrum” duke fituar përvojë pune përmes rasteve të shumta emergjente që kishte në atë klinikë.

“Tre vjet kam punuar në Wil dhe më pas e kam blerë ordinancën me tërë shtëpinë në vitin 2014“, fillon e kujton rrugëtimin e tij profesional ai, si stomatologu i vetëm në Bütschwil.

Rifati nuk është prej atyre mjekëve që kaën ëndërruar qysh si fëmijë këtë profesion. Ai madje as pas mbarimit të gjimnazit nuk dinte ende çfarë donte të bënte. „Pas mbarimit të gjimnazit, nuk kisha idenë çfarë të bëja tutje. Kështu, u thashë prindërve do të pauzoj një vit, do ta bëja ushtrinë dhe pastaj shohim“, kujton sot hamendësinë e kohës së tij rinore babai i dy fëmijëve, stomatologu 35 vjeçar me prejardhje nga Gostivari, Rifat Osmani.

Diplomon në Bazel me notën afër maksimales

Ai është interesuar vazhdimisht për biologji dhe shkenca natyrore, është një njëri praktik dhe ka dorën e lehtë për punë precize. Këto veti e plotësojnë  mirë profesionin e një stomatologu dhe kështu ai kishte filluar të interesohej për studime në stomatoligji.

Studimet në universitetin e Bazelit, në drejtimin stomatologji, i kishte filluar në shtator të vitit 2005. Pesë vjet më pas, më 2010, Rifati diplomon me notën pothuaj maksimale 6 në punë praktike dhe me notën e përgjithshme mesatare 5.3.  „Kjo ishte diçka e rrallë, se isha në mesin e tre me të mirëve të diplomuar“. Sot, dhjetë vjet pas diplomimit, nëpër duart e lehta të mjekut Rifat Osmani kalojnë për çdo vit rreth dy mijë pacientë. Prej tyre 500 janë fëmijë të shkollave fillore në Bütschwil dhe Büsnang që bëjnë kontrollimin e rregullt vjetor tek mjeku Rifat Osmani. „Kam shumë pacientë edhe të nacionaliteteve tjera. Jam i qetë dhe nuk bëj stres. I kam rreth 2 mijë pacientë në vit. Prej tyre shumë zviceranë që janë tejet lojal. Nëse vjen një fëmijë, vijnë prindërit, daja e tërë familja”, tregon ai besimin që i japin banorët e Bütschwilit dhe fshatrave përrreth.

Proteza në formë dixhitale 3D për 10 minuta

„E kam dixhitalizuar ordinancën me aperaturë 3D nga firma më e madhe e implanteve në Zvicër, Straumann. Gjithçka skenohet, protezat krijohen në formë dixhitale. Pacienti nuk ka nevojë të marrë masën, ajo skenohet me aperaturën më të re dhe arkivohet në formë dixhitale. Kjo formë kushton më lirë sepse merr dukshëm më pak kohë, prodhohet lehtë e  shpejt dhe i kam të gjitha modelet në formë dixhitale. Për më tepër, kështu e shoh secilin dhëmb me saktësinë më të lartë se si duket dhe a e kam punuar mirë apo jo” shpjegon Osmani i cili një ditë në javë shkon për specializim master si ortoped i nofullës. “Bëj jashtëzakonisht shumë Invisalign dhe kam status elitar si njëri prej mjekëve që kam bërë më së shumti Invisalign. Më dërguan madje edhe një çertifikatë për këtë”, tregon doktor Osmani dhe zbulon planet e së ardhmes: që nga viti i ardhshëm do të nisë punën ordinanca e tij e dytë në Ebnat-Kappel.

Në mesin e tre të diplomuarve më të suksesshëm

Studimet në universitetin e Bazelit, në drejtimin stomatologji, i kishte filluar në shtator të vitit 2005. Pesë vjet më pas, më 2010, Rifati diplomon me notën pothuaj maksimale 6 në punë praktike dhe me notën e përgjithshme mesatare 5.3.  „Kjo ishte diçka e rrallë, se isha në mesin e tre më të mirëve të diplomuar“.

Terminet mund të bëhen edhe online

Janë 9 punëtorë që kujdesen për shëndetin e dhëmbëve tuaj. Dy dentistë, një kirurg dhe stafi tjetër shoqërues. Kushdo që ka nevojë për kontrollim apo mjekim të dhëmbëve, mund ta kontaktojë ordinancën stomatologjike online https://zahnarztosmani.ch ose përmes adresës:

Foto: Armend Berisha

/Shkrim i sponzorizuar/

 

 

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI