Portrete të firmave

Sukses i plotë i industrisë kosovare të drurit, në panairin e Bazelit, Swissbau në Zvicër

Në këtë edicion të panairit më të madh të ndërtimit dhe patudshmërive, SwissBau, 2024, mibi 25 kompani nga Kosova shkëlqyen me inovacionin dhe cilësinë e tyre.

 

Mes tyre, 15 kompani kanë krijuar diçka të jashtëzakonshme – “Home of Kosova,” një koncept shtëpie të parafabrikuara, e realizuar ekskluzivisht me produkte “Made in Kosova.”

Ky panair nuk ishte vetëm një vitrinë e produkteve inovative, por gjithashtu një mundësi për promovimin e eksportit dhe bashkëpunimit Kosovë – Zvicer.

Për këtë arsye, pranë SwissBau u zhvillua dhe Forumi Export Promotion dhe B2B, ku më shumë se 40 kompani kosovare dhe 20 kompani zvicerane u takuan për të diskutuar mundësitë e bashkëpunimit në sektorin e ndërtimit..

Platforma albinfo.ch, si bashkëorganizator dhe mbështetës ekskluziv medial i kësaj ngjarjeje të madhe ekonomike, ka përgatitur një video ekskluzive për të ndarë me ju emocionin dhe suksesin e ngjarjes më të madhe të fillimvitit duke pasqyruar një perspektivë të plotë të arritjeve të kompanive kosovare në këtë platformë ndërkombëtare.

Forumi në Bazel mbi promovimin e eksporteve ishte organizuar nga Kllasteri Prefab Kosova në bashkëpunim me platformën mediale albinfo.ch dhe mbështetur nga USAID Kosovo Compete Activity.