Lajme

Takimi i mjekëve të Diasporës: Procesi i vaksinimit dhe masat që duhet të merren

Profesionistët shqiptarë të Diasporës në fushën e mjekësisë më 24.02.2021 janë bërë së bashku virtualisht edhe këtë vit në “Takimin e Mjekësisë në Diasporë”, i cili zhvillohet për të dytin vit radhazi. Federata e mjekëve shqipatarë në Evropë u prezantua në këtë samit nga kryetarja Dr. med. Aurora Dollenberg dhe shume prej mjekëve të tjerë, transmeton albinfo.ch.

Diskutimi u zhvillua në tri panele: Politikat shtetërore, mjekët shqiptarë në Diasporë dhe roli i rrjetit të profesionistëve.

Federata e Mjekëve prezantoi punën e bërë në vitin pandemik 2020 – 2021 dhe të gjitha projektet që mjekët e federatës kanë për qëllim t’i realizojnë në vitin 2021. Qëllim prioritar ka sigurimin e vaksinave dhe një testim sa më i shpeshtë, madje deri në dhënien falas të pacientëve  dhe të popullatës shqiptare. Në këtë takim pati një pjesëmarrje shumë të gjerë të mjekëve dhe të anëtarëve të federatës, duke shkëmbyer njohuritë dhe eksperiencat e deritanishme që kemi në konfrontimin me pëditshmërinë tonë në luftën kundër COVID-19.

Dr. med Aurora Dollenberg prezantoi hapat terapeutike dhe diagnostike që zbatohen në pjesën më të madhe të vendeve europiane në bazë të unifikimit të protokolleve të trajtimit që është bërë nga puna e federatës gjatë gjithë vitit pandemik. Konferenca pati për qëllim edhe njohjen me punën e mirë të bërë nga qeveria shqiptare dhe nga sistemi shëndetësor shqiptar i deritanishëm. I përgëzojmë të gjithë kolegët, por edhe përfaqësuesit e stukturave shëndetësore për angazhimin e tyre dhe përgjegjshmërinë që kanë në përballimin e sfidave të përditshme që nga mutacionet e reja, që nga numri i rritur i testimeve dhe deri te diagnostikimi sa më i saktë i COVID-19.

fe


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI