Lajme

Taksitë në Zvicër, më të shtrenjtat në Evropë

Gjeneva dhe Cyrihu janë më të shtrenjtat në Evropë, sipas një studimi të fundit

Në studimin, i cili u përqëndrua në koston totale të një udhëtimi me taksi nga aeroporti në qendër të qytetit, Gjeneva (36 € – CHF40) dhe Cyrihu (63 € – CHF70) u përballën më mirë se Milano (105 €) dhe Londra (€ 104), e cila kishte kostot më të larta totale të udhëtimit. Sidoqoftë, kjo ndodh vetëm sepse aeroportet e Cyrihut dhe Gjenevës janë afër qendrës së qytetit, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Kostot e taksive për një kilometër në Cyrih (5.25 €) dhe Gjenevë (6.00 €), duke kaluar qytetet tjera si Milano (2.02 €) dhe Londër (2.85 €).

Udhëtimi 52 km në mes të qendrës së aeroportit të Milanos dhe Bergamos (105 €) ishte më i kushtueshëm, por kushtoi vetëm 2.02 € për km. Udhëtimi nga Stansted në Londër, ishte udhëtimi i dytë më i shtrenjtë, kushtoi 104 € (95 £), por vetëm 1,65 € për km, përcjell tutje albinfo.ch.

Kostoja e lartë e një taksi aeroporti mund të shmanget lehtësisht në Gjenevë, duke marr një biletë treni falas. Bileta vlen për 90 minuta dhe mbulon të gjithë transportin publik në Gjenevë.

Uber është gjithashtu më i lirë. Nga aeroporti i Gjenevës në qendrën e qytetit kushton rreth CHF26 (24 €) dhe nga aeroporti i Cyrihut rreth 27 CHF (25 €).