Lajme

Të enjten pritet grevë masive nga shërbimi civil i Ticinos

Në Ticino, një grevë e përgjithshme e shërbimit civil është planifikuar për këtë të enjte në Bellinzona. Dita e largimit organizohet nga sindikatat më të mëdha të kantonit për të protestuar kundër një sërë shkurtimesh dhe masash kursimi. Organizatorët po llogarisin në një pjesëmarrje të paprecedentë.

Kjo është ajo që shpresojnë sindikatat OCST, VPOD dhe SIT, të cilat po bashkorganizojnë demonstratën e shërbimit civil të planifikuar për këtë të enjte në Bellinzona, e paprecedentë dhe ndoshta edhe më e madhja e organizuar ndonjëherë në Ticino.

Kompensimi për inflacionin është tejkaluar, reduktimet e stafit në arsim dhe shkurtime të tjera kanë bërë tashmë sindikatat dhe të majtën në protestë. Dhe kjo, edhe para se Këshilli i Madh t’i miratonte këto masa në fillim të shkurtit.

Organizatorët më pas premtuan një largim masiv nëse kursimet e përmendura miratoheshin. Kjo do të bëhet të enjten, duke përfshirë një demonstratë në qendër të kryeqytetit dhe një ulje para selisë së Qeverisë.

Për stafin e administratës kantonale, stafin mësimdhënës dhe punëtorët në fushën sociale dhe shëndetësore, është një mundësi për të shprehur shqetësimet e tyre dhe për të kërkuar ruajtjen e një niveli të cilësisë në këta sektorë, thanë ata. informuan më tej sindikatat./RTS