Lajme

“Të marrim masa anti-COVID për të mos rrezikuar më vonë”

Rastet në rritje të COVID-19 nëpër botë kanë alarmuar autoritetet shëndetësore.

Një nënvariant i Omicron është ai që po stimulon valën e re në Evropë e për këtë arsye një zyrtar i OBSH-së paralajmëroi shtimin e masave anti-COVID.

Referuar situatës, autoritetet thonë se vendet duhet të përshpejtojnë marrjen e vaksinave dhe të rikthejnë masa të tilla si vendosja e maskave për të shmangur masat më të rrepta me afrimin e vjeshtës dhe dimrit.

Në një intervistë me Reuters, Drejtori Rajonal i OBSH-së për Evropën Hans Kluge u kërkoi vendeve që të ndërmarrin masat e duhura tani për të mos rrezikuar më vonë e për të shmangur një kolaps në sistemet shëndetësore.